Pagina's

vrijdag 19 juli 2013

Zomer cocktail

In de zomer hou ik er van om heerlijk op het terras te zitten. Lekker mensen kijken, genieten van de zon. En daar hoort natuurlijk een lekker drankje bij. Laatst heb ik voor het eerst een Margarita genomen. En het was heerlijk! Daarom deel ik nu het recept. Want het is ook heel leuk om thuis cocktails te maken met vriendinnen. 

Het recept voor de traditionele Margarita:
Wat heb je nodig:
- Tequila 
- Cointreau of triple sec
- Limoen of citroen sap
- Zout
- Limoen
- Cocktail glas

Hoe maak je het:
Wrijf met de limoen over de rand van het cocktailglas. Vervolgens dip je het glas in een bord met zout. Zo blijft er een zoutrandje aan het glas plakken. 

Doe 35 ml tequila, 20 ml cointreau of triple sec en 15 ml limoen of citroensap in een cocktailshaker. Doe hier ook ijs bij. Vervolgens schud je het hele goedje door elkaar. (vergeet de deksel niet) Giet dan voorzichtig het drankje met het ijs in het glas. Kijk uit dat je het zout niet van het glas spoelt. Om het helemaal af te maken kan je een schijfje limoen op de rand van het glas zetten. 

Voila, een lekkere cocktail om heerlijk van te genieten in het zonnetje. 


Ik heb ook de Strawberry Margarita geproefd. Dat is ook zeker een aanrader. Hieronder vind je het recept daarvan. 

Recept Strawberry Margarita

Wat heb je nodig:
- tequila 
- cointreau 
- citroensap
- aardbeisiroop
- suiker
- aardbeien
- citroen
- ijsblokjes
- cocktailglas

Hoe maak je het:
Wrijf de citroen over de rand van je cocktailglas. Dip het glas in een bord met suiker. Nu heb je een suikerrandje aan je glas. 

Doe 40 ml tequila, 20 ml cointreau, 20 ml citroensap, 20 ml aardbeiensiroop en 6 aardbeien bij elkaar in de blender en mix dit goed door elkaar. Doe vervolgens wat ijsblokjes in de shaker en schenk de mix erbij. Schud alles goed door elkaar. Schenk vervolgens alles door een zeef in het glas. En de cocktail is klaar om gedronken te worden! 


Deze cocktails zijn ook erg lekker met guacamole en maischips. 

Geniet ervan!

Wat is jouw favoriete cocktail?

Xoxo A. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten